Vad är ett nyckelfärdigt attefallshus?

Spread the love

Ett nyckelfärdigt attefallshus är ett nytt helt bo-klart hus som du inte behöver göra något med utan kan flytta in i direkt, att behöva göra reparationer eller förbättringar.

Nyckelfärdig kommer med ordet nycklar, “du behöver bara nycklarna färdiga så kan du flytta in och börja leva”

Fördelar med ett nyckelfärdigt hem

När det gäller hus finns det två typer av människor: de som inte har något emot att fixa upp (köpa ett ruckel till fritidshus och renovera upp) och de som ryser vid tanken på att behöva byta en glödlampa. Ett nyckelfärdigt attefallshus är bra för den senare typen ;).

Nyckelfärdiga fritidshus är populära bland familjer och personer som inte har så mycket tid att restaurera, eller bara en person som vill kunna luta sig tillbaka när de har semester. Vanligtvis är de bra för alla, men särskilt för upptagna människor som hellre vill spendera sin tid på sin karriär, sin familj eller en hobby istället för att bo i en ombyggnation.

Nyckelfärdiga attefallshus är också attraktiva för investerare som inte vill behöva uppdatera en fastighet innan de hyrs ut. Eftersom dessa nyckelfärdiga attefallshus är redo att rullas ut är allt du behöver göra att hitta en hyresgäst och du kan börja tjäna pengar omedelbart, med andra ord en snabbare fastighetsavkastning.

Vissa företag som erbjuder nyckelfärdiga investeringsfastigheter kommer också att hantera fastigheten för dig – hitta hyresgäster, hämta hyror och hantera underhåll. Deras tjänster är inte gratis, men det kan vara värt det om du föredrar att vara en hands-off-hyresvärd.

Många som köper nyckelfärdiga fritidshus vill inte göra forskningen för att hitta rätt: agent, entreprenör, reparatör, fastighetschef osv.  man lämnar allt det till ett företag som är specificerade på nyckelfärdiga hus och modulhus.

Men nyckelfärdiga hem har också nackdelar

All denna bekvämlighet kommer dock till ett pris beroende på fastigheten. I allmänhet kan  köparen förvänta sig att betala ungefär lika mycket för en uppdaterad nyckelfärdig egendom som de skulle för nybyggnation. Men letar man noggrant kan man hitta nyckelfärdiga attefallshus som både är billiga och har en modern och snygg arkitektur.

Vad ska du se upp för?

Att använda frasen nyckelfärdiga i fastigheter är som att använda ordet hälsosamt när man säljer förpackad eller bearbetad mat, det kan betyda många olika saker för olika människor.

Generellt bör nyckelfärdigt innebära att allt i huset är nytt eller på annat sätt utmärkt skick utan synliga tecken på slitage. Men man ska se upp för i vissa fall kan säljaren sälja på dig ett “gammalt” hus på så sätt att det är byggt med gammal teknik med uppvärmning etc. Sp man ska vara försiktighet när man tittar på nyckelfärdiga attefallshus. Men måste titta noggrant på specifikationerna över huset och prata gärna en extra gång med säljaren.