Bygga attefallshus – steg för steg

Spread the love

Räkna ut din budget

Innan du börjar bygga ditt nya attefallshus måste du noggrant göra en budget och se vilken budget du har. De flesta har en tydlig budget innan de påbörjar bygget av attefallshuset. I budgeten ingår kostnader för konstruktion, skatteförmåner, betalningsfonder och andra relaterade beräkningar.

När du väl vet vilket attefallshus du har råd med gå direkt till banken för att ordna finansiering. Du måste komma ihåg att hushållsutlåning används för att betala underleverantörer och andra leverantörer som utför arbete och levererar varor. När ditt attefallshus har byggts behöver du en bostadslån för att betala av det annorlunda än vanligt huslån.

Efterforska

Det finns hundratusentals byggare här ute, men det betyder inte att de är bra! Det är viktigt att göra dina läxor och hitta en byggare som har det bästa rykte i denna arbetslinje. Oavsett om du söker information online eller får rekommendationer från din familj och dina vänner, ta reda på om en byggare respekteras för att göra kvalitetsarbete och vara punktlig.

Bygg för att sälja

Oavsett hur mycket du älskar attefallshuset du bygger. Så du borde definitivt hålla detta i åtanke för sitt potentiella återförsäljningsvärde. Försök att inte lägga till för många uppgraderingar som du överprissätter ditt hem för grannskapet. Och det kan vara bäst att inte välja något för knäppt; annars kan det vara svårt att sälja i framtiden.

Checklista

En del av slutfasen av att bygga ett nytt hem är att gå över din “checklista”. Checklistan skapas i slutet av byggprocessen för att visa vad som helst som fortfarande behöver göras. (Du bör ta anteckningar varje gång du besöker din byggarbetsplats.)

Reparationer

Du bör alltid tänka ett steg framåt. Det skulle vara hemskt att ta reda på att du måste gå tillbaka och göra reparationer på ditt hem, men problem händer.
Stiftelseuppgörelse och rörelse som behöver grundreparation kan orsakas av att bygga på expansiv lera, felaktigt komprimerade fyllningsjord eller felaktigt underhåll runt fundamenten.

Tänk grönt

Prova och göra så mycket forskning som möjligt för att maximera energieffektiviteten vid utformningen av ditt nya hem. Din arkitekt och byggare kan hjälpa till att se till att dina fönster är söderläge, så att du kan få så mycket solsken som möjligt att värma ditt hem naturligt.